Programa STEAMcat

El dimecres 14 de novembre l’institut va ser admès per participar al programa d’innovació educativa STEAMcat.

Des de l’optativa de Revista de 3r d’ESO ens va semblar interessant aquest tema. Vam proposar entrevistar el Jordi Farré, cap d’estudis de l’institut, perquè ens informés i crear un article a partir d’aquella informació.

STEAM són les sigles de ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques, en anglès. És un programa d'innovació per intentar solucionar que no hi ha gaires noies interessades tant en ciències com en mates, enginyeria... ni en fer cicles formatius o carreres d’aquests àmbits.

Probablement som l'únic institut de la zona i de la comarca involucrat en aquest projecte. Hi ha gent de tota Catalunya i cada zona té una persona, que es diu ambaixador, que és amb qui es comuniquen per resoldre dubtes.

Tal com diu el Jordi Farré, “l’institut ja estava fent diferents projectes relacionats, com ara les sortides als diferents centres per ensenyar experiments, la setmana de la ciència... i vam pensar que era una activitat per poder-ho potenciar”.

La bona notícia és que, d’entrada, no fan falta recursos econòmics.

A continuació us deixem dos gràfics on es mostra l'evolució del nombre de noies que en els darrers anys han cursat els batxillerats tecnològic i científic al nostre institut:



Estela Navas i Naiara Andreu

Jordi Farré i reporteres de Revista

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog