Informa Graci Rodríguez:Una agent de policia a l’institut

El dimecres 27 de febrer, una policia va venir a fer una xerrada a l'optativa de mediació sobre els perills que hi ha en les xarxes socials. Ara a ells els toca fer un treball explicant als alumnes de 1r de la ESO alguns dels perills.
Aquí citarem i explicarem breument alguns dels riscos més importants:
  • Grooming: Consisteix en una sèrie d'actituds i actuacions enganyoses dutes a terme per part d’un adult per tal de guanyar-se la confiança d’un menor d'edat i obtenir-ne favors sexuals. La persona que el practica se'n diu groomer.
  • Sexting: Es refereix a continguts de caràcter sexual, compartits mitjançant el telèfon mòbil. Ho solen practicar els més joves. No és el mateix que enviar vídeos pornogràfics.
  • “La webcam”: S’ha de tenir en compte si està engegada, perquè algun bon informàtic es pot colar. També s’ha de tenir en compte amb qui es fa servir.
  • Les imatges sense consentiment: El bullying a la red (ciberbullying) és un nou perill que ha sorgit. Una de les formes més utilitzades és amb imatges, en què la víctima surt lletja, malament, amb contingut sexual.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog